Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 2.1g2.2kcal0.2g0.3g0g0.1g
Herne 1.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g3.1g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Viinietikka 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g0.5g3kcal0.1g0.1g0.3g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g3.1g1.9kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g27kcal0.8g2.6g1.4g0.8g
Valittu annoskoko13g14kcal0.4g1.3g0.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna6g7kcal0.2g0.7g0.4g0.2g
Arvot/100g100g108kcal3.2g10.4g5.6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204