Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 1.3g4.1kcal0.1g0.8g0g0.1g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g2.1g6.1kcal0.2g1.2g0g0.4g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 3.5g3.7kcal0.8g0g0.1g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g2.6g8.1kcal0.5g0.1g0.6g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0g0.1kcal0g0g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g47kcal3.2g4.4g1.6g1g
Valittu annoskoko13g24kcal1.6g2.2g0.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna6g12kcal0.8g1.1g0.4g0.3g
Arvot/100g100g187kcal12.7g17.5g6.3g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135