Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)4.1g5.8kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Perunajauho 1dl=70g0.9g3.2kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.2g0kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g5.7g9kcal0.4g0.9g0.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g49kcal2g6.4g1.6g0g
Valittu annoskoko13g25kcal1g3.2g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna6g12kcal0.5g1.6g0.4g0g
Arvot/100g100g194kcal7.9g25.2g6.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179