Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.4g3.3kcal0.6g0g0g0.3g
Sokeri 0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 4.8g42kcal0g0g4.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)6.2g20kcal1g3.2g0.4g0.8g
Porkkana 18g5.8kcal0.1g1g0g0.5g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)16g57kcal2g10.6g0.8g0.9g
Hiivaleipävehnäjauho 23g75kcal2.8g13.7g0.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g414kcal13g58.4g13.2g7.6g
Valittu annoskoko120g207kcal6.5g29.2g6.6g3.8g
Annoskoko puolitettuna60g103kcal3.3g14.6g3.3g1.9g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.5g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138