Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g28g8.7kcal0.3g2g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.5kcal0.2g1.6g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.7g2.1kcal0g0.1g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g6.2g16kcal0.9g0g1.4g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g104kcal3g8.4g6.6g0.6g
Valittu annoskoko120g52kcal1.5g4.2g3.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna60g26kcal0.8g2.1g1.7g0.2g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850