Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 22g7.3kcal0.1g1.2g0g0.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 11g3.8kcal0.5g0.2g0g0.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 16g3.9kcal0.3g0.4g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 11g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl22g19kcal0.3g1g1.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g8.2g23kcal1.6g0g1.8g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]11g36kcal3g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g199kcal12.2g7.8g12g3.4g
Valittu annoskoko120g100kcal6.1g3.9g6g1.7g
Annoskoko puolitettuna60g50kcal3.1g2g3g0.9g
Arvot/100g100g83kcal5.1g3.2g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758