Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 17g21kcal1.9g0g1.5g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.5g0.2g0.6g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g8.4g3.9kcal0.3g0.4g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 11g15kcal0.3g0.4g1.3g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g11g6.5kcal1g0.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 25g9kcal0g1.8g0g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g506kcal10.6g78.6g15.4g2.2g
Valittu annoskoko120g253kcal5.3g39.3g7.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna60g127kcal2.7g19.7g3.9g0.6g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748