Kanalasagne

400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 100g19g23kcal3.6g0g0.9g0g
Lasagnelevy Rainbow9g34kcal1.3g6.7g0.3g0.3g
Yrttitomaattimurska (Pirkka), annos 100g18g7.3kcal0.3g1.5g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen4.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Mozzarella Lovilio Lidl9g31kcal2.4g0.1g2.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.7g16kcal0.6g3.3g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g314kcal19.2g28.8g13.2g1.4g
Valittu annoskoko121g157kcal9.6g14.4g6.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna60g78kcal4.8g7.2g3.3g0.4g
Arvot/100g100g130kcal8g12g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437717