Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g11g17kcal2g0g1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.2g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Parsakaali brokkoli 8.4g3kcal0.4g0.2g0g0.2g
Purjosipuli 3.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Juuriselleri 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 2.8g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g73kcal5.6g5.8g2.8g2.6g
Valittu annoskoko120g36kcal2.8g2.9g1.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna60g18kcal1.4g1.5g0.7g0.7g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551