Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi16g70kcal1g9.4g3.3g0.5g
Voi 5.9g43kcal0.1g0g4.8g0g
Maitosuklaa 16g84kcal1.6g7.8g5.2g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)11g54kcal0.4g6.7g2.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton16g25kcal1.2g0.6g2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl16g56kcal0.3g0.4g5.9g0g
Liivatelehti, gelatiini31g109kcal26.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g918kcal64.8g53g49.6g1g
Valittu annoskoko121g459kcal32.4g26.5g24.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna60g230kcal16.2g13.3g12.4g0.3g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656