Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)51g85kcal7.1g0.6g6.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g39g24kcal0.6g5.1g0g0.4g
Kirsikkatomaatti, 50g24g4.7kcal0.1g0.9g0.1g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 3.8g7.4kcal0.1g0.1g0.8g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g286kcal15.8g13.6g20g1.2g
Valittu annoskoko121g143kcal7.9g6.8g10g0.6g
Annoskoko puolitettuna60g72kcal4g3.4g5g0.3g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.6g8.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240