Mustikkapiirakka

Sekoita maitorahka, kananmuna, rypsiöljy ja kuivat aineet kulhossa.

Paista pohjaa uunissa 200c n. 15 minuuttia.

Vatkaa valkuiainen vaahdoksi ja lisää makeutusaine.

Lisää mustikat pohjan päälle ja levitä valkuaisvaahto piirakan päälimmäiseksi.

Paista uunissa vielä hetki kunnes valkuaisvaahto on hiukan ruskettunut.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Shaunikel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)27g15kcal2.3g1.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.7g0g0.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g11g32kcal0.1g6.1g0g4.4g
Kaurahiutaleet, Elovena (Raisio), annos 37g11g38kcal1.5g6g0.9g1.2g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Euroshopper vehnäjauhot 1dl=65g27g90kcal2.7g19.1g0.3g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Mustikka, Pakkasmarja33g11kcal0.2g2.1g0.2g1.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g3.8g1.6kcal0.4g0g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.8g2.4kcal0g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g408kcal15.8g70.8g5.2g14g
Valittu annoskoko121g204kcal7.9g35.4g2.6g7g
Annoskoko puolitettuna60g102kcal4g17.7g1.3g3.5g
Arvot/100g100g169kcal6.5g29.3g2.2g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132047