Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Sokeri 23g95kcal0g23.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer17g85kcal0.6g9.2g5g0.9g
Voi 17g120kcal0.2g0.1g13.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 11g36kcal0.2g0.3g3.9g0g
Voi 60% rasvaa 2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen11g20kcal0g4.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g936kcal11g106g51.6g4g
Valittu annoskoko121g468kcal5.5g53g25.8g2g
Annoskoko puolitettuna61g234kcal2.8g26.5g12.9g1g
Arvot/100g100g387kcal4.5g43.8g21.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814