Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 18g13kcal0.3g2.7g0g0.2g
Kesäkurpitsa, tuore18g3kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)14g4.9kcal0.1g1g0.1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)4.4g12kcal1.3g0g0.7g0g
Sipuli 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste4.4g33kcal0g0g3.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 2.1g7.3kcal0.1g1.6g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 28g11kcal0.9g0.8g0.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.1g3kcal0.2g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g269kcal16.6g13.4g16g0.8g
Valittu annoskoko121g135kcal8.3g6.7g8g0.4g
Annoskoko puolitettuna61g67kcal4.2g3.4g4g0.2g
Arvot/100g100g111kcal6.9g5.5g6.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467