Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 56g14kcal1g1.2g0.2g1.3g
Voi, 1 tl, 5 g3.5g26kcal0g0g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 47g30kcal1.4g2.2g1.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa4.7g14kcal1.1g0g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g211kcal9.2g13.2g12.6g3g
Valittu annoskoko121g106kcal4.6g6.6g6.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna61g53kcal2.3g3.3g3.2g0.8g
Arvot/100g100g87kcal3.8g5.5g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474