Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 203g824kcal0g202.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 36g120kcal0g29.2g0g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g239g1743kcal2.4g2.4g191g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Mustikka metsä- 716g315kcal3.6g45.9g4.3g23.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g6026kcal12.6g565.2g390.6g48.2g
Valittu annoskoko1200g3013kcal6.3g282.6g195.3g24.1g
Annoskoko puolitettuna600g1507kcal3.2g141.3g97.7g12.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.6g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593