Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Basilika, tuore 17g4.6kcal0.5g0.2g0.1g0.3g
Parmesan formaggio da pasta56g257kcal22.5g0g18.5g0g
Auringonkukansiemen 56g334kcal12.9g7.1g27.8g3.4g
Oliiviöljy 101g894kcal0g0g101.1g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty506g708kcal26.1g141.3g3.4g17.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 449g481kcal103.8g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2403g5387kcal333.6g301.8g315.4g42.8g
Valittu annoskoko1202g2694kcal166.8g150.9g157.7g21.4g
Annoskoko puolitettuna601g1347kcal83.4g75.5g78.9g10.7g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217