Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow101g359kcal7.1g80.8g0.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g842g387kcal26.9g40.4g12.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 34g42kcal3.7g0.1g3g0g
Vesi, vesijohtovesi 112g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.8g0.3kcal0g0g0g2.4g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g112g323kcal7.5g67.8g1.9g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2408g2224kcal90.4g378.2g36.6g17.8g
Valittu annoskoko1204g1112kcal45.2g189.1g18.3g8.9g
Annoskoko puolitettuna602g556kcal22.6g94.6g9.2g4.5g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157