Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)240g43kcal4.3g4.3g0.7g4.8g
Keräkaali, 100g60g14kcal0.7g2g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g17g20kcal0.4g1g1.5g0.3g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)240g96kcal2.6g17.3g1.2g3.4g
Vesi420g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g96g27kcal0.6g5.7g0.2g2.4g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g6g44kcal0g0g4.9g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 36g82kcal5.8g0.2g6.5g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g54g190kcal10.8g0.3g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g1099kcal51.2g76.4g62.8g25.4g
Valittu annoskoko1206g550kcal25.6g38.2g31.4g12.7g
Annoskoko puolitettuna603g275kcal12.8g19.1g15.7g6.4g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345