Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 200g215kcal16.8g28g0.7g14g
Herne 160g110kcal8.1g15g0.6g5g
Punasipuli, kuorittu, 100g120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Omena, keskikokoinen 200g300g102kcal0.6g21.3g0.9g5.4g
Oliiviöljy 40g353kcal0g0g39.9g0g
Viinietikka 30g6.2kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 8g8.6kcal0.6g1.3g0g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g50g286kcal8.8g11.7g24.8g5.9g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g38.9g0.3g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g2585kcal82g244.2g134.8g70.4g
Valittu annoskoko1206g1293kcal41g122.1g67.4g35.2g
Annoskoko puolitettuna603g646kcal20.5g61.1g33.7g17.6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204