Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu279g351kcal30.6g0.8g25.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa151g452kcal34.6g0g34.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g151g903kcal36.1g9.9g81.3g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g301g175kcal27.1g15.1g0.6g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)60g343kcal13.7g11.7g29.9g0g
Seesaminsiemen90g509kcal24.3g9.9g43.5g7.8g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 45g146kcal13.1g3.2g9g13.8g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti45g256kcal11.1g6.3g20.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g9g4.5kcal0g0g0g7.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl15g136kcal0g0g15.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g6602kcal382.8g125.2g519.6g58.4g
Valittu annoskoko1206g3301kcal191.4g62.6g259.8g29.2g
Annoskoko puolitettuna603g1651kcal95.7g31.3g129.9g14.6g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202