Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 25g19kcal0.4g3.9g0g0.2g
Kukkakaali 37g8.8kcal0.7g0.8g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Herneet (Apetit)21g11kcal1.2g1.1g0.2g0g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g3.1g3kcal0g0.6g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g1.5g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Sinappi 1.5g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Salaatti, jäävuori tuore5.3g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g3.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro3.1g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g207kcal6.4g16.2g12g3.2g
Valittu annoskoko121g103kcal3.2g8.1g6g1.6g
Annoskoko puolitettuna61g52kcal1.6g4.1g3g0.8g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056