Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus11g39kcal1.6g0.1g3.6g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g11g14kcal1.4g0.5g0.8g0.1g
Flora kevyt ruoka 7%5.6g4.8kcal0.1g0.3g0.4g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g11g14kcal0.4g0.4g1.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.6g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g45g167kcal2g14g11.3g1.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%9g25kcal2.6g0.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g588kcal21.6g31.8g41.4g3.6g
Valittu annoskoko122g294kcal10.8g15.9g20.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna61g147kcal5.4g8g10.4g0.9g
Arvot/100g100g242kcal8.9g13.1g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224