Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%175g280kcal4.7g4.7g26.3g0g
Poronkäristys (Kylmänen)196g265kcal39.2g0.2g11.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g18g128kcal0.2g0.2g14g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g98g25kcal1g4.8g0.2g2.5g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto88g245kcal16.6g0g19.2g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g7g18kcal0.9g0.1g1.5g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2422g2256kcal133.6g92.8g146.6g10g
Valittu annoskoko1211g1128kcal66.8g46.4g73.3g5g
Annoskoko puolitettuna606g564kcal33.4g23.2g36.7g2.5g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763