Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 146g33kcal2.6g3.5g0.3g3.1g
Peruna, punnittu kuorineen 438g283kcal7g57.7g0.7g3.7g
Timjami 0.9g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 467g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 6.4g20kcal0.6g0.9g1.5g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g146g160kcal3.4g5.8g14.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2422g1137kcal27.4g136.2g50.2g14.4g
Valittu annoskoko1211g569kcal13.7g68.1g25.1g7.2g
Annoskoko puolitettuna606g284kcal6.9g34.1g12.6g3.6g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181