Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 233g1692kcal2.8g0.9g189.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)300g1814kcal25.8g57g163.4g39g
Sokeri 283g1149kcal0g282.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g297kcal8.8g60.6g1g3g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön67g476kcal5.3g6g50.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2432g11485kcal138.8g821.2g852.4g84g
Valittu annoskoko1216g5743kcal69.4g410.6g426.2g42g
Annoskoko puolitettuna608g2871kcal34.7g205.3g213.1g21g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571