Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 583g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g74g237kcal8.5g45.3g2.1g9g
Siirappi 11g32kcal0g7.9g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 14g40kcal2.1g3.7g0.6g5.6g
Vehnälese 16g36kcal2.1g2.4g0.7g6g
Ruisjauho (Rainbow)53g170kcal5.3g33.4g1.2g7.4g
Vehnäjauho puolikarkea 448g1537kcal45.6g313.5g5.4g15.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g107kcal0g0g11.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2432g4318kcal127.2g812.4g43.8g87.4g
Valittu annoskoko1216g2159kcal63.6g406.2g21.9g43.7g
Annoskoko puolitettuna608g1080kcal31.8g203.1g11g21.9g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885