Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 354g505kcal44.2g1.1g36.3g0g
Sokeri 338g1371kcal0g337.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 241g1285kcal0.8g0.8g144.8g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka16g64kcal0g15.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen241g80kcal8g11.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g36kcal1.8g1.1g2.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2432g6737kcal111.2g748.4g366.4g6g
Valittu annoskoko1216g3369kcal55.6g374.2g183.2g3g
Annoskoko puolitettuna608g1684kcal27.8g187.1g91.6g1.5g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472