Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3951g6558kcal750.6g0g395.1g0g
Sipuli (kuorittu)1975g533kcal25.7g94.8g4g33.6g
Rypsiöljy 133g1179kcal0g0g133.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g69g72kcal5.5g11.3g0.4g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1383g830kcal20.7g179.8g1.4g12.4g
Kananmuna kuoreton 543g775kcal67.9g1.6g55.7g0g
Jauhelihamauste, annos 15g49g1.5kcal0g0.5g0.5g0g
Suola, annos 3g49g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 20g55kcal2.2g7.6g0.7g5.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 988g1710kcal75.1g22.7g148.1g0g
Ketsuppi, Heinz296g305kcal2.7g71.4g0.3g3.6g
Sinappi 296g389kcal13g41.8g17.8g5g
Korppujauho 247g904kcal25.9g184.9g2.5g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26625kcal1978.6g1232.8g1519.6g148.6g
Valittu annoskoko10000g13313kcal989.3g616.4g759.8g74.3g
Annoskoko puolitettuna5000g6656kcal494.7g308.2g379.9g37.2g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727