Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 439g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 44g33kcal5.8g0.5g0.2g3g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen44g202kcal8.7g0.4g18.4g13.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g44g250kcal10g8.6g21.8g2.6g
Grahamjauho 97g317kcal10.2g58.6g2.1g9.6g
Ruokaöljy keskiarvo 47g419kcal0g0g47.4g0g
Kurpitsansiemen, Risetti44g248kcal7.9g18.4g15.8g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%18g44kcal2.5g1.9g1g8.6g
Vehnäjauho puolikarkea 428g1469kcal43.6g299.7g5.1g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g6019kcal177.4g790.2g223.6g104.4g
Valittu annoskoko1218g3010kcal88.7g395.1g111.8g52.2g
Annoskoko puolitettuna609g1505kcal44.4g197.6g55.9g26.1g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114270