Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 88g35kcal3g3.2g0.9g0g
Kauralese 5.2g19kcal0.9g2.4g0.4g0.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti5.7g28kcal1.4g1.9g1.6g1.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.8g15kcal0.4g2.7g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g250kcal16.2g20.6g10g6.4g
Valittu annoskoko123g125kcal8.1g10.3g5g3.2g
Annoskoko puolitettuna61g62kcal4.1g5.2g2.5g1.6g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.4g4.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478