Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g3.3g12kcal0.1g2.7g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.9g7kcal0.3g0.2g0.4g0.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA19g30kcal1.4g3g1.3g0g
Pandan tumma suklaa 150 g14g75kcal0.7g7.3g4.5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl38g135kcal0.8g1g14.3g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g4.7g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g752kcal11.8g71.6g45.2g1.4g
Valittu annoskoko123g376kcal5.9g35.8g22.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna61g188kcal3g17.9g11.3g0.4g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905