Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Purjosipuli 35g8kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.7g32.5g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 14g99kcal0.1g0g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 11g34kcal1.1g3.7g1.5g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)200g240kcal40g0g7g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)100g85kcal1g3.5g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2440g1355kcal96.8g106.2g54.6g11g
Valittu annoskoko1220g678kcal48.4g53.1g27.3g5.5g
Annoskoko puolitettuna610g339kcal24.2g26.6g13.7g2.8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904