Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha563g935kcal107g0g56.3g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 225g159kcal0.7g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 68g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 62g548kcal0g0g61.9g0g
Korppujauho 79g289kcal8.3g59g0.8g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g4175kcal254.6g141.2g252.8g16.2g
Valittu annoskoko1224g2088kcal127.3g70.6g126.4g8.1g
Annoskoko puolitettuna612g1044kcal63.7g35.3g63.2g4.1g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489