Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen608g846kcal115.6g0g42.6g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)152g563kcal21.1g110.3g3.8g6.2g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)304g198kcal9.7g14.6g10.6g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)76g167kcal10g0.4g14.1g0g
Sipuli (kuorittu)76g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Paprikajauhe 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.8g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g3600kcal315.2g259.6g142.8g15.8g
Valittu annoskoko1224g1800kcal157.6g129.8g71.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna612g900kcal78.8g64.9g35.7g4g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867