Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green761g2473kcal182.6g372.9g7.6g91.3g
Peruna, vanha, kuorittu 2283g1738kcal42.9g353.9g4.6g22.8g
Porkkana 989g323kcal6.1g55g2g25.2g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g3805g1332kcal60.9g262.6g3.8g53.3g
Valkosipuli 152g165kcal12g24.8g0.9g3.2g
Oliiviöljy 107g942kcal0g0g106.5g0g
Vesi1142g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g761g2801kcal199.4g450.5g19g66.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19549kcal1007.8g3039.4g288.8g524g
Valittu annoskoko10000g9774kcal503.9g1519.7g144.4g262g
Annoskoko puolitettuna5000g4887kcal252g759.9g72.2g131g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313