Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.9g44kcal0g0g4.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 64g220kcal6.5g44.8g0.8g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.1g2kcal0g0.4g0g0.2g
Sokeri 0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.7g2kcal0.4g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl22g10kcal0.9g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana246g557kcal15.6g93.6g11.6g5.2g
Valittu annoskoko123g279kcal7.8g46.8g5.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna62g139kcal3.9g23.4g2.9g1.3g
Arvot/100g100g226kcal6.3g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603