Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g31g10kcal0.4g2.3g0.1g1g
Purjosipuli 16g3.6kcal0.3g0.4g0g0.3g
Tilli mauste3.9g0.7kcal0.1g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)5.1g6.3kcal0.5g0.1g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g16g27kcal0.3g0.3g2.7g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 49g81kcal8.2g0g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana247g277kcal19.6g6.2g19.6g2.8g
Valittu annoskoko124g139kcal9.8g3.1g9.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna62g69kcal4.9g1.6g4.9g0.7g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307