Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g3.7g12kcal0.4g2.8g0.1g0.4g
Linssi-punainen (raaka)5.3g16kcal1.3g2.7g0.1g0.5g
Juuriselleri 7.6g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 8.5g5.4kcal0g1g0g0.4g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Valkokaali keräkaali 28g7.8kcal0.3g1.1g0.1g0.6g
Lihaliemi laimennettu 7.5g1.4kcal0g0.2g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.7g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana247g130kcal5g19.2g3.2g5.2g
Valittu annoskoko124g65kcal2.5g9.6g1.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna62g32kcal1.3g4.8g0.8g1.3g
Arvot/100g100g52kcal2g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251