Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)27g15kcal2.3g1.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.6kcal0.4g0.5g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)8.8g31kcal1.2g6.1g0.2g0.3g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)22g18kcal3.6g0g0.2g0g
Purjosipuli 3.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tilli, tuore 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 22g85kcal0.5g0.5g9.2g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g2.7g7.8kcal0.8g0.1g0.5g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g404kcal24g18.4g26.4g2.8g
Valittu annoskoko124g202kcal12g9.2g13.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna62g101kcal6g4.6g6.6g0.7g
Arvot/100g100g163kcal9.7g7.4g10.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240