Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 3899g5223kcal414.8g80.7g361g8.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl98g877kcal0g0g97.5g0g
Sipuli (kuorittu)780g211kcal10.1g37.4g1.6g13.3g
Vehnäjauho puolikarkea 273g936kcal27.8g191g3.3g9.6g
Vesi, vesijohtovesi 2924g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1949g585kcal19.5g117g3.9g0g
Valkosipuli 78g84kcal6.2g12.7g0.5g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15832kcal956.8g877.6g935.6g65.4g
Valittu annoskoko10000g7916kcal478.4g438.8g467.8g32.7g
Annoskoko puolitettuna5000g3958kcal239.2g219.4g233.9g16.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060