Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 350g101kcal3.5g16.1g1g6.3g
Selleri, annos 50g140g20kcal1.4g4.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Kuohukerma,valio,2dl140g476kcal2.8g4.2g49g0g
Juustoraaste emmental punaleima140g546kcal40.6g0g42g0g
Vehnäjauho, sunnuntai7g25kcal0.8g5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g2587kcal105.2g110.6g186g34g
Valittu annoskoko1232g1294kcal52.6g55.3g93g17g
Annoskoko puolitettuna616g647kcal26.3g27.7g46.5g8.5g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465