Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 224g104kcal1.1g18.8g0.4g4.3g
Vispikerma Flora 20%281g617kcal8.4g14g56.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Sokeri 143g581kcal0g142.9g0g0g
Valkuainen (100g)56g24kcal5.5g0.8g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen112g37kcal3.7g5.5g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 109g375kcal11.1g76.6g1.3g3.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g56g36kcal2g0.1g14g0g
Sokeri 95g387kcal0g95.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen140g1010kcal0g0g112.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2466g6417kcal64.8g725.2g368.2g16.4g
Valittu annoskoko1233g3208kcal32.4g362.6g184.1g8.2g
Annoskoko puolitettuna617g1604kcal16.2g181.3g92.1g4.1g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147