Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 598g378kcal17.9g28.7g20.9g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta199g718kcal25.9g139.5g4.2g7g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 60g170kcal9.3g0.1g15g0g
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Voi 100g723kcal1.2g0.4g81g0g
Tattarijauhot, annos 100g249g882kcal17.4g189.4g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2472g5788kcal151.2g716.8g252.4g18.2g
Valittu annoskoko1236g2894kcal75.6g358.4g126.2g9.1g
Annoskoko puolitettuna618g1447kcal37.8g179.2g63.1g4.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599