Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali584g123kcal7g19.9g1.2g12.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha234g388kcal44.4g0g23.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Pekoni (Dulano)35g90kcal6.3g1.1g6.7g0g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl117g397kcal2.3g3.5g40.9g0g
Lihaliemi laimennettu 175g33kcal0g5.3g1.1g0g
Voi 8.2g59kcal0.1g0g6.6g0g
Siirappi, tumma18g56kcal0g13g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g2334kcal122.6g92.8g160g26.8g
Valittu annoskoko1239g1167kcal61.3g46.4g80g13.4g
Annoskoko puolitettuna620g583kcal30.7g23.2g40g6.7g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877