Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g23g73kcal4g12.7g0.7g3g
Emmental, punaleima 17%16g48kcal5.6g0g2.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha33g54kcal6.2g0g3.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g28g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka5.6g6kcal0.1g1.4g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g452kcal32.4g30.8g22.2g7g
Valittu annoskoko124g226kcal16.2g15.4g11.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna62g113kcal8.1g7.7g5.6g1.8g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157