Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g11g43kcal1.7g8.4g0.3g0.9g
Hiiva, 50g2.8g1.7kcal0.4g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl14g49kcal2g9g0.4g0.8g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g174kcal5.2g35.4g0.6g1.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g591kcal18.6g107g8.2g7g
Valittu annoskoko125g296kcal9.3g53.5g4.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna63g148kcal4.7g26.8g2.1g1.8g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.8g3.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073