Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g532g2022kcal28.7g170.3g133g9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 399g908kcal75.8g0g67.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 80g61kcal1.5g12.4g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Maustepippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Persilja 33g9kcal0.5g0.4g0.1g2.7g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)133g220kcal4g5.3g20g0g
Kananmuna 50g(kpl)40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g6587kcal231.6g381.4g451.8g25.8g
Valittu annoskoko1240g3293kcal115.8g190.7g225.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna620g1647kcal57.9g95.4g113g6.5g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176