Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 749g811kcal59.2g122.1g4.5g15.7g
Hunaja200g669kcal2g163.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore150g37kcal0g13.5g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g150g1348kcal0g0g149.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2496g5730kcal122.4g598.6g308.6g31.6g
Valittu annoskoko1248g2865kcal61.2g299.3g154.3g15.8g
Annoskoko puolitettuna624g1433kcal30.6g149.7g77.2g7.9g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384