Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.5g1.6g
Hunaja20g67kcal0.2g16.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore15g3.8kcal0g1.3g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g574kcal12.2g59.8g31g3.2g
Valittu annoskoko125g287kcal6.1g29.9g15.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna63g144kcal3.1g15g7.8g0.8g
Arvot/100g100g230kcal4.9g23.9g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384